Chunky Sweet Corn, haddock & potato soup
Przepis Chunky sweetcorn, haddock & potato soup można zrobić w około 35 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 545 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 5,27 zł za porcję. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Ten przepis z BBC Good Food ma 118 fanów. Mieszanka plamiaka, kolby kukurydzy cukrowej, bekonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Zupa z wędzonego plamiaka i kukurydzy cukrowej z pieczywem czosnkowym herby, Zupa ziemniaczano-kukurydziana Wicklewood dziewczęca, oraz Zupa Z Plamiaka I Ziemniaków.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu. Cebulę i boczek smażyć przez 5 minut, aż będzie miękki.
Dodać ziemniaki na patelnię i gotować przez kolejne 2 min, następnie wlać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 8 min lub aż ziemniaki będą po prostu miękkie.
Dodać ziarna kukurydzy i wędzonego plamiaka. Gotować przez kolejne 3 min, a następnie dodać podwójną śmietanę i trochę czarnego pieprzu. Smak przed dodaniem soli, a następnie wymieszać posiekaną natkę pietruszki. Chochla do misek i podawać z chrupiącym chlebem, jeśli chcesz.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.