Chunky Chicken Chowder
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Chunky Chicken Chowder spróbować. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 24g białka, oraz 32G tłuszczu. Jeśli masz vidalia, mleko, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chunky Fish chowder, Chunky Seafood Chowder, oraz Chunky Veggie Chowder.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Odetnij płaty od ud i pokrój mięso w kostkę, pozostawiając trochę mięsa na kości. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Dodaj 2 łyżki masła i oleju do dużego garnka na średnim ogniu. Gdy masło stopi się, a olej jest gorący, dodaj kości udowe kurczaka i pokrojone w kostkę mięso udowe. Brązowy ze wszystkich stron, a następnie usuń mięso na talerz. Lekko obniżyć ogień i dodać cebulę, tymianek i liście laurowe. Cebulę przyprawić solą i podsmażyć do miękkości, około 5 minut.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż czosnek jest miękki, o 4 protokół więcej. Kurczaka wymieszać z powrotem do garnka i dodać bulion. Podnieść ogień, doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Dodać ziemniaki i mrożoną kukurydzę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 30 protokół więcej.
W międzyczasie, zrobić pastę z pozostałymi 2 łyżkami masła i mąki, w małej misce i odstawić. Gdy ziemniaki będą miękkie, Usuń gałązki tymianku i liście laurowe. Obniżyć ogień i dodać mleko, śmietanę i pastę mąki w kawałkach. Wymieszaj, aby wymieszać i pozwól, aby mąka zmiksowała się z zupą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełóż chowder do miski i spritz z cytryną przed podaniem.
Uwaga kucharza: nie usuwaj kości z zupy. Mają smaczne kęsy kurczaka, które będziesz chciał delektować się przez całe doświadczenie chowder.