Chrupiący łosoś z grzybowym Orzo i sosem z czerwonego wina

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj chrupiącego łososia z grzybowym Orzo i sosem z czerwonego wina. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 894 kalorie, 44g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 6,38 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz grzyby, oliwę z oliwek, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany łosoś z Orzo, fetą i czerwonym winem Vinaigrette, Grillowany łosoś z Orzo, fetą i czerwonym winem Vinaigrette, oraz SOS Pieczarkowo-Czerwone Wino dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać cebulę i smażyć przez 5 minut.
Dodaj wino, bulion wołowy, tymianek i 1liść bays. Gotować, aż płyn zmniejszy się o 1 szklankę, około 35 minut. SOS przecedzić do małego rondla.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Ułożyć orzo na blasze do pieczenia.
Piec na złoty kolor, przez około 20 minut.
Podgrzać 2 łyżki oleju w innym ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Saute do złotego, o 10 protokół.
Dodaj orzo, rosół z kurczaka i 1 liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować bez przykrycia, aż orzo stanie się miękkie i bulion zostanie wchłonięty, często mieszając, około 20 minut.
Dodać śmietanę i estragon. Dusić przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej patelni dużej nonstick na średnim ogniu.
Łososia posypać solą i pieprzem.
Dodaj do patelni i saute tylko do gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Przynieś sos na wolnym ogniu.
Dodać masło, ubijać do rozpuszczenia. Doprawić pieprzem. Łyżka orzo na 6 talerzy.
Filety z łososia ułożyć na wierzchu orzo.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.