Chrupiący Kurczak Confit
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupiącego kurczaka Confit. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 18184 kalorii, 86g białka, oraz 1971g tłuszczu każdy. Na 36,16 zł / porcja, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, udka z kurczaka, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiące Latkes z kurczakiem Confit i jajkami, Kurczak Confit, oraz Kurczak Confit dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić kurczaka na sucho. "To pomaga soli i pieprzu iść równomiernie."
Wymieszać sól i pieprz i posypać kurczakiem. Umieścić w 4-lub 5-qt. holenderski piekarnik i ułożyć gałązki czosnku i tymianku na wierzchu. Przykryć i schłodzić co najmniej 12 godzin i do
Dodać tłuszcz z kaczki do kurczaka; ogrzać na płycie kuchennej na najniższym ogniu, przykryty, aż tłuszcz się stopi, około 20 minut. Powinien całkowicie pokryć kurczaka; jeśli nie, Dodaj więcej.
Piec, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, co najmniej 8 godzin i do
Za pomocą szczypiec, ostrożnie przenieść kurczaka do 9-przez 13-in. naczynie do pieczenia i schłodzić. Poczekaj, aż stopiony tłuszcz ostygnie, a następnie kadzi do pojemników i schłodzić do przyszłego użycia. Pozostaw czosnek i zioła na dnie garnka i wszelkie żelatynizowane soki mięsne zbyt. Jeśli nie planujesz od razu użyć całego kurczaka, przykryj go jeszcze płynnym tłuszczem; będzie trzymał, przykryty w lodówce, przez kilka miesięcy. (W rzeczywistości, w dawnych czasach, kucharze trzymali go w chłodnej temperaturze pokojowej przez tygodnie.) "Można użyć tłuszczu do gotowania. Następnym razem, gdy zrobisz pieczonego kurczaka, zamiast oliwy z oliwek, nałóż na niego ten tłuszcz. Lub posmarować go na grillowanym chlebie."
Aby użyć confit, przełóż: łyżkę gotując tłuszcz na głębokiej, szerokiej patelni. Jeśli kurczak został schłodzony w tłuszczu, przełożyć na blachę do pieczenia i zeskrobać tłuszcz.
Rozgrzać tłuszcz na średnim ogniu, aż osiągnie od 275 do 300 na termometrze głębokiego smażenia.
Dodać udka kurczaka, skórkę w dół. "Jeśli nie skwierczą, tłuszcz nie jest wystarczająco gorący. Zimne udka z kurczaka obniżą temperaturę twojego tłuszczu, więc podkręć temperaturę do około 350."
Gotować, Regulacja ciepła, aby utrzymać temperaturę między 275 i 300, aż kurczak jest lekko rumiane i chrupiące, 10 do 12 minut, obracając raz. "Skup się na uzyskaniu ładnej, chrupiącej skóry na kurczaku, a nie tylko na czasie."Używając szczypiec (i łyżki z rowkiem, jeśli jej potrzebujesz, aby pomóc utrzymać bardzo delikatnego, delikatnego kurczaka razem), przenieś kurczaka do stojaka ustawionego na obramowanej blasze do pieczenia, aby osuszyć. Teraz jest gotowy do jedzenia.
* Znajdź te tłuszcze w niektórych sklepach mięsnych i dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych.