Chrupiący dorsz gotowany "jednostronnie" ze Śmietankowymi porami

Chrupiący dorsz gotowany "jednostronnie" z kremowymi porami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 934 kalorie, 162g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 15,33 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 104 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz dziecięce pory, filety z dorsza, cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pory Śmietankowe, Pory Śmietankowe, oraz Kremowe ostrygi i pory na grzankach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dorsza doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużej patelni non-stick, aż migotanie.
Dodaj dorsza, prezentacja od strony dołu. Przykryć i gotować bez ruchu, aż ryba zostanie ugotowana, około 15 minut (mięso powinno łatwo się łuszczyć po wyciągnięciu widelcem). Ostrożnie przenieść rybę na duży talerz, ostry bok do góry i namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Wylać większość oleju z patelni i przywrócić go do średniego ciepła.
Dodać pory, doprawić solą i pieprzem i pocić do miękkości, około 6 minut, dodając do 1/3 szklanki wody, aby zachęcić do zmiękczenia, jeśli to konieczne.
Dodaj 1/3 szklanki wody, aby jeszcze bardziej zmiękczyć pory.
Dodać śmietanę, zwiększyć ogień do wysokiej, i doprowadzić do wrzenia. Gotować do lekko zgęstnienia, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerz, czerpać kremowe pory na dno naczynia i top z dorsza, Złota Strona do góry.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.