Chrupiący Boczek Smażony Na Głębokim Tłuszczu
Chrupiący, smażony boczek może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 15g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka boczku, jajek, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chrupiąca Pizza Smażona Na Głębokim Tłuszczu, Chrupiące Tahong (Smażone Małże), oraz Chrupiące Smażone Wątróbki Z Kurczaka.
Instrukcje
Jajka i mleko ubić w misce na gładką masę. Oddzielić paski boczku i moczyć w mieszaninie mlecznej przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzać olej w głębokiej patelni do 375 stopni F (190 stopni C).
Mąkę, sól i pieprz ubić w osobnej misce.
Z masy jajecznej wyjąć boczek i wymieszać z mąką. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Smażyć paski boczku 3 do 5 plastrów na raz, aż złoty kolor będzie brązowy, o 4 protokół.
Osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Po ugotowaniu boczku ułożyć na przygotowanej blasze i piec w rozgrzanym piekarniku, aż będzie chrupiący, około 7 minut.