Chrupiący boczek i kiełbasa carbonara
Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do swojej kolekcji, chrupiący bekon & kiełbasa carbonara może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 997 kalorii, 42g białka, oraz 55 g tłuszczu. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka penne, cebula, żółtka i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z BBC Good Food ma 63 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Linguine Carbonara z boczkiem i chrupiącą brukselką, Carbonara faszerowane ziemniaki z chrupiącą pancettą, oraz Kiełbasa Carbonara.
Instrukcje
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją opakowania. W międzyczasie wycisnąć mięso z osłonek kiełbasy i, wilgotnymi lub lekko naoliwionymi rękami, zwinąć w małe kulki.
Rozgrzać patelnię i gotować boczek lub pancetta aż naprawdę chrupiące.
Wyjąć i ogrzać. Kiełbasę podsmażyć na złoty kolor i ugotować, wyjąć i ogrzać (do tego dobry jest niski piekarnik). Cebulę ugotować w tłuszczu z boczku i kiełbasek (jeśli trzeba) do miękkości.
W małej misce wymieszać żółtka, śmietanę, większość parmezanu i większość pietruszki z dużą ilością czarnego pieprzu i szczyptą soli.
Odcedzić makaron, rezerwując chochlę wody. Makaron przekładamy z powrotem na patelnię, zdejmujemy z ognia, dodajemy mieszankę jajek, cebulę i kiełbasę.
Dobrze wymieszać, dodając trochę wody z makaronu, aż do uzyskania sosu, który pokrywa makaron. Wrzucić do miseczek, rozsypać na pozostałej pietruszce i parmezanie, a na wierzch polać boczkiem.
Polecane wino: Frascati, Chablis, Pinot Grigio
Makaron Carbonaran w menu? Spróbuj połączyć siły z Frascati, Chablis i Pinot Grigio. Ostre, wytrawne białe wino równoważy bogactwo kremowej carbonary. Frascati to wino Rzymskie, co sprawia, że jest to szczególnie odpowiedni wybór do rzymskiej potrawy. Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore]()
Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore
Jasny, błyszczący, słomkowożółty. Ma szeroki i intensywny nos z nutami kwiatów i owoców tropikalnych. Pełne, miękkie podniebienie z utrzymującym się posmakiem. Nadaje się do pierwszych dań, skorupiaków, białych mięs i świeżych serów