Chrupiące Śniadanie Pita
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz prosciutto, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Crispy pita BLT ' s, Chrupiąca Pita Z Ciecierzycy, oraz Torta śniadaniowa (meksykańska Kanapka śniadaniowa z jajkami, chrupiącą wieprzowiną i fasolą) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Posmaruj każdą stronę pieczywa pita 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek i grilluj 2 do 3 minut z każdej strony, aż będzie chrupiące.
Zdjąć z grilla i lekko ostudzić. Na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu. Rozbić jajka bezpośrednio na patelni i gotować, aż białka są ustawione, 2 do 3 protokół.
W małej miseczce wymieszać ser mascarpone, skórkę cytrynową, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. W średniej misce ubij razem 3 łyżki oliwy z oliwek, sok z cytryny, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, aż będzie gładka.
Dodać rukolę i wrzucić do powłoki.
Każdą pitę rozprowadzić 2 łyżkami mieszanki mascarpone. Podziel prosciutto na górze. Podzielić rukolę i kopiec na szczycie prosciutto. Ostrożnie umieść sadzone jajko na każdej pita. Jajka przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu i podajemy.