Sos Żurawinowy Cynamonowo-Jabłkowy
Cynamon Jabłko sos żurawinowy może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 12. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 210 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, skrobię kukurydzianą, sok żurawinowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Jabłko Cynamon Sos Żurawinowy, Cynamon Jabłko Żurawina Crunch, oraz Naleśniki Cynamonowo-Jabłkowe Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średnim rondlu na średnim ogniu dodaj sok żurawinowy, żurawinę, cynamon i cukier. Doprowadzić do wrzenia i niech gotować przez 5 protokół.
Dodać jabłka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina zmięknie i jabłka będą miękkie, o 5 protokół.
Usuń 8 uncji płynu do małej miski i ubić w skrobi kukurydzianej. Powoli dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej z sokiem (zawiesinę) do mieszanki żurawinowej, stale mieszając. Gotować przez dodatkowe 5 minut.
Zdjąć z ognia i wlać do miski. Przechowywać w lodówce, aż zgęstnieje, o 30 protokół.
Usunąć laski cynamonu i podawać.