Chrupiące Ziemniaki Fingerling
Chrupiące ziemniaki palcowe to bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap przystawka. Jedna porcja zawiera 171 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Za 69 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 7 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, ziemniaków palcowych, oliwy z oliwek i papryki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia świetny wynik spoonacular 92%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chrupiące Ziemniaki Z Paluszkiem Cytrynowo-Czosnkowym, Łosoś Królewski o chrupiącej skórce z pieczonymi szparagami, ziemniakami palcowymi i sosem holenderskim, oraz Łosoś Królewski o chrupiącej skórce z pieczonymi szparagami, ziemniakami palcowymi i sosem holenderskim.
Instrukcje
Włóż ziemniaki do dużego garnka i zalej je wodą.
Dodaj dużą szczyptę soli, przykryj i postaw na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, odkryć i gotować, aż ziemniaki zaczną mięknąć, ale nie zostaną ugotowane do końca, około 10 minut.
Odcedź ziemniaki i włóż je z powrotem do ciepłego garnka. Potrząśnij ziemniakami, aby zgrubić boki i pozwolić im wyschnąć.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. włóż blachę do pieczenia do piekarnika, aby podgrzać.
Dodaj oliwę z oliwek, przyprawę do grilla, paprykę i pieprz do smaku do ziemniaków i wymieszaj, aby pokryć.
Rozłóż ziemniaki na rozgrzanej blasze do pieczenia i piecz je, aż będą ugotowane i chrupiące, około 20 do 25 minut, odwracając ziemniaki w połowie czasu gotowania.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika do miski i podawaj.