Chrupiące Smażone Wątróbki Z Kurczaka
Chrupiące wątróbki z kurczaka smażone w głębokim tłuszczu mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 2432 kalorii, 28g białka, oraz 247 g tłuszczu każdy. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz ostry sos, Panko bułka tarta, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Chrupiące Smażone Wątróbki Z Kurczaka, Chrupiące Smażone Wątróbki Z Kurczaka, oraz Chrupiąca Pizza Smażona Na Głębokim Tłuszczu.
Instrukcje
Pokrój wątróbki z kurczaka z dowolnej tkanki łącznej lub tłuszczu, a następnie pokrój wątróbki na pół.
W średniej misce połączyć maślankę i 1 łyżkę ostrego sosu, a następnie dodać pokrojone wątróbki z kurczaka. Marynować wątróbki z kurczaka w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Wątróbki z kurczaka odsączyć na drobno oczkowym sitku.
Umieść mąkę, jajka i Panko w trzech oddzielnych średnich miseczkach lub płytkich naczyniach. Każdą wątrobę zagrzebać w mące, potem w jajku, a na koniec w panko.
Umieść panierowane wątróbki na obramowanej blasze do pieczenia lub talerzu.
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej ciężkiej patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala.
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż osiągnie temperaturę 177° na termometrze do głębokiego smażenia lub natychmiastowego odczytu. Pracując partiami, układamy panierowane wątróbki w gorącym oleju i smażymy, od czasu do czasu obracając, aż będą złote i chrupiące, 3-4 minuty na stronę.
Wątróbki przełożyć na duży talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i doprawić solą.
Wątróbki podawać z dodatkiem ostrego sosu na boku.