Chrupiące puree ziemniaczane z sosem Dip
Chrupiące puree ziemniaczane z sosem Dip może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gorącego sosu, mąka, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Chrupiące Puree Ziemniaczane, Chrupiące, Serowe Puree Ziemniaczane, oraz Puree Ziemniaczane.
Instrukcje
Włóż ziemniaki do dużego garnka i przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 do 20 protokół.
Odcedzić ziemniaki i wrócić do garnka na małym ogniu i pozostawić ziemniaki do wyschnięcia na 3 minuty. Ziemniaki rozgnieść masą ziemniaczaną.
W małym garnku, na małym ogniu, połączyć śmietanę, masło, sól i pieprz, do smaku.
Podgrzewać, aż masło się rozpuści i krem będzie gorący. Powoli dodawać podgrzaną śmietanę i masło do ziemniaków i wymieszać drewnianą łyżką lub mikserem ręcznym, aż cała śmietana zostanie włączona. Uważaj, aby nie przesadzić, bo ziemniaki staną się gumowate.
Rozłóż ziemniaki na patelni do ostygnięcia. Gdy ziemniaki ostygną do temperatury pokojowej miarka się na 1 1/2 porcji łyżki stołowej.
Każda porcja toczyć w kulkę, a następnie spłaszczyć w patty o średnicy 1 1/2 cala. Ułóż paszteciki w 1 warstwie na tacach z arkuszami i przechowuj w lodówce przez 1 godzinę, aż ostygnie.
Ułóż tacę z 1 szklanką bułki tartej. Ułóż kolejną tacę na arkusze z ręcznikami papierowymi. Zarezerwuj oba.
Ustaw stację pogłębiania z 3 naczyniami do pieczenia. W 1 naczyniu do pieczenia połączyć mąkę, pieprz cayenne i doprawić solą i pieprzem. W drugim naczyniu do pieczenia ubić jajka z mlekiem. W trzecim naczyniu do pieczenia wymieszać 2 szklanki bułki tartej z solą i pieprzem, do smaku. Pogłębiać każde ciasto do przyprawionej mąki, a następnie do mieszaniny jaj, a następnie do bułki tartej upewniając się, że są one całkowicie pokryte. Ułóż ciasto chlebowe na tacy z bułką tartą na dole.
Podgrzać około 1/2 cala oleju w dużej patelni saute na średnim ogniu. Smażyć ciasta na złoty kolor w partiach, o 3 do 4 minut na stronie.
Przenieść ciasta, ponieważ są one smażone na blasze wyłożonej papierowym ręcznikiem do odsączenia. Blot wierzch ciasta z ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar oleju.
Ciasto przełożyć na półmisek.
Roztopić masło na dużej patelni na małym ogniu, trzepaczka w mące i gotować, aż mąka zamienia jasnobrązowy kolor, o 3 do 4 protokół. Powoli ubić bulion z kurczaka.
Dodaj ostry sos, sos Worcestershire, masło jabłkowe, liście tymianku, i doprawić solą i pieprzem.
Niech gotować na wolnym ogniu, aż gruby, o 5 protokół.
Wyjmij sos z patelni do miski i podawaj z boku jako sos do zanurzania z puree ziemniaczanym.