Chrupiące Pełnoziarniste Rolki Lniane
Chrupiące pełnoziarniste bułki z siemieniem lnianym mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 144 kalorie. Ten przepis służy 18. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz siemię lniane, olej roślinny, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiące Rolki, Chrupiące Rolki Anadama, oraz Chrupiące Bułeczki Kukurydziane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1/3 szklanki siemienia lnianego w blenderze lub czystym młynku do kawy i przetworzyć do zmielenia, aby zmierzyć 1/2 szklanki mączki lnianej; odstawić.
Rozpuścić cukier i drożdże w ciepłej wodzie i ciepłym mleku w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mączkę lnianą, mąkę pełnoziarnistą, 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, sól i olej do mieszaniny drożdży; wymieszać, aby utworzyć miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Ciasto podzielić na 18 równych porcji, kształtując każdą porcję w kulkę (przykryć pozostałe ciasto podczas pracy, aby nie wyschło).
Umieść kulki 2 cale od siebie na dużej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia 45 minut lub aż ciasto podwoi się w wielkości.
Odkryj rolki; Wytnij 1/4-cala-Głębokie " X " w górnej części każdej rolki.
Połączyć 1 łyżkę wody i białka jajka, i pędzla na rolkach.
Roladki posypać 2 łyżkami siemienia lnianego.
Piec w 425 przez 15 minut lub aż rolki są rumiane na dole i dźwięk puste po naciśnięciu.
Uwaga: te rolki dobrze zamarzają. Aby zamrozić, całkowicie schłodzić rolki i przechowywać w torbie zamrażarki z zamkiem błyskawicznym. Po przygotowaniu do użycia wyjąć rolki z worka i całkowicie rozmrozić. Rozgrzej piekarnik do 35
Rolki umieścić na blasze do pieczenia; przykryć folią i piec do nagrzania, około 8 minut.