Chrupiące krewetki z rukolą i cytrynowym majonezem

Chrupiące krewetki z rukolą i cytrynowym majonezem
Chrupiące krewetki z rukolą i cytrynowym majonezem to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sól koszerna, majonez cytrynowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mięso Lite: Portobello hamburgery z chrupiącym Prosciutto i rukola Mayo, Risotto Z Krewetkami Cytrynowymi I Rukolą, oraz Risotto Z Krewetkami Cytrynowymi I Rukolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Bułkę tartą, mąkę i białka wlać do 3 płytkich misek. Wymieszać 1 łyżkę. sól i cayenne do bułki tartej i 1 łyżeczka. sól do mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na dużą patelnię do pieczenia i rozprowadzić na dno. Pogłębiać krewetki w mące, wytrząsając nadmiar; zanurzyć w białkach jaj, pozwalając nadmiar kapać; następnie toczyć w bułce tartej. Naciśnij każdą krewetkę w oleju, a następnie skręcić, aby pokryć drugą stronę, dodając więcej oleju do patelni, jeśli to konieczne, aby pokryć wszystkie krewetki. Ustawić lekko od siebie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Białka JajBiałka Jaj
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KrewetkiKrewetki
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec krewetki aż zbrązowieje na dole, o 8 protokół; następnie odwrócić i piec aż złoty kolor na całym i nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części, 5 do 8 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wymieszaj rukolę z sokiem z cytryny, pozostając 1 1/2 łyżki. oliwa z oliwek, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RukolaRukola
6
Podawać krewetki z rukolą i cytrynowym majonezem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
KrewetkiKrewetki
MajonezMajonez
7
Make ahead: chleb krewetki wcześniej w ciągu dnia i chill, odkryte (powłoka wysycha i krewetki się ostrzejsze).
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
ChlebChleb
8
Wybór wina: białe z pierwszym daniem. Spottswoode Sauvignon Blanc 2007 (powiaty Napa i Sonoma; 32 dolary). Jasne, złożone owoce cytrusowe i pestkowe, z bogatym rdzeniem z małej mieszanki Semillon (tradycyjna biała mieszanka w Bordeaux).
Składniki, których będziesz potrzebować
SemillonSemillon
WinoWino
OwoceOwoce

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn