Chrupiące i lepkie udka z kurczaka z pokruszonymi młodymi ziemniakami i pomidorami

Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dań głównych? Chrupiące i lepkie udka z kurczaka z zmiażdżonymi młodymi ziemniakami i pomidorami mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1190 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 16 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz oregano, ocet winny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chrupiące udka z kurczaka z ziemniakami i rozmarynem, Chrupiące pieczone udka z kurczaka z zapiekanymi ziemniakami, oraz Pachnące cytryną chrupiące udka z kurczaka z ziemniakami i marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucamy ziemniaki do dużego rondla z osoloną wrzącą wodą i gotujemy do ugotowania.
Podczas gotowania ziemniaków Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Każde udo kurczaka pokroić na 3 paski i umieścić w misce. Mięso natrzeć oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem, a następnie wrzucić.
Rozgrzać dużą patelnię, wystarczająco dużą, aby pomieścić wszystkie kawałki kurczaka w 1 warstwie, i umieścić kurczaka na patelni, od strony skóry w dół. Jeśli nie masz wystarczająco dużej patelni, możesz ugotować kurczaka w 2 partiach. Wrzucić i smażyć na dużym ogniu przez około 10 minut, aż prawie się ugotuje, a następnie wyjąć łyżką szczelinową na patelnię lub naczynie żaroodporne.
Nakłuj pomidory ostrym nożem.
Umieść je w misce, przykryj wrzącą wodą i pozostaw na minutę.
Odcedzić i, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, zdjąć Skórki. Nie musisz, ale w ten sposób staną się piękne i słodkie po ugotowaniu, a ich intensywny smak zapycha ziemniaki. Do tej pory ziemniaki będą ugotowane.
Osusz je w durszlaku i lekko zmiażdż je, naciskając na nie kciukiem.
Bash się większość liści oregano ze szczyptą soli w tłuczku i zaprawy, lub Shaker smak, jeśli masz jeden.
Dodaj 4 łyżki oliwy z oliwek extra-virgin, dobry Plusk czerwonego octu winnego i trochę pieprzu i dać wszystko inny bash.
Dodaj do kurczaka z ziemniakami, pomidorami i resztą liści oregano. Wrzuć wszystko razem ostrożnie.
Rozprowadzić w jednej warstwie na odpowiednio dużej patelni i piec przez 40 minut w nagrzanym piekarniku do uzyskania złotego koloru.
Pyszne serwowane z sałatką z rukoli z dodatkiem soku z cytryny i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz kieliszkiem białego wina.
"Nasza umowa z producentami" Jamie at Home " pozwala nam udostępnić w Internecie tylko 2 przepisy na odcinek. Food Network żałuje niedogodności dla naszych widzów i foodnetwork.com użytkownicy"