Chrupiąca Sałatka z ryb i zielonego Mango w Bangkoku Street Food
Chrupiąca sałatka z ryb i zielonego Mango w Bangkoku Street Food może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 869 kalorii, 99g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $9.1 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pstrąga, sok z limonki, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bangkok Street Food ' s Green papaya Salad, Chrupiąca sałatka rybna z czerwoną cebulą, Mango i winegretem sojowo-limonkowym, oraz Chrupiąca Sałatka Z Suma I Zielonego Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryby oczyścić (skalowane, wypatroszone i umyte), osuszyć ręcznikiem papierowym.
Piec w piekarniku (375°F) na stojaku, aż do wyschnięcia. Pozostawić do ostygnięcia.
Usuń kości i wszelkie twarde kawałki. Zmiksować z pstrągiem i solą w robocie kuchennym, aż do uzyskania mieszaniny bułki tartej. Pulsuj, aż mieszanina będzie miała odpowiednią konsystencję. Zbyt dobrze i nie będzie gromadzić się, gdy się smaży; zbyt grube i zbyt mocno stwardnieje.
Doprowadzić dużo oleju w woku do średniej-wysokiej temperatury. Odpowiednia temperatura jest ważna. Wypróbuj pierwszą partię i w razie potrzeby dostosuj ciepło. Zbyt gorąco, ryba spłonie; zbyt chłodny, a kolagen w rybie nie ugotuje się wystarczająco szybko, aby utrzymać rybę razem.
Smażyć garść na raz. Po zatrzymaniu pienienia uformuj ryby, popychając okruchy ryb do siebie.
Pozwól kolagenowi wykonać pracę, a zobaczysz, że tworzy klaster, ciasto rybne. Kiedy pachnie gotowane, odwrócić na złoty kolor.
Wyjąć i osuszyć. Daj olejowi trochę czasu na podgrzanie i powtórzenie tego procesu.
Do dressingu, połączyć sok z limonki, chiles, sos rybny i cukier.
Mango obrać i drobno pokroić.
Połącz szalotki, mango, orzeszki ziemne, mięta i kolendra.
Dodaj ciasto rybne i duże chiles podczas korzystania.
Zalać dressingiem i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.