Chrupiąca Sałatka z kałamarnicy i pękniętej konchy z pomarańczowym Chipotle Vinaigrette

Chrupiąca Sałatka z kałamarnicy i pękniętej konchy z pomarańczowym Chipotle Vinaigrette
Chrupiąca Sałatka z kałamarnicy i pękniętej konchy z winegretem pomarańczowo-Chipotle może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1149 kalorii, 51g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Na 6,15 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oleju canolan, woda, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Z Pomarańczy I Endywii Z Klonowym Chipotle Vinaigrette, Sałatka z kopru włoskiego i rzymskiego z popękanym pieprzem Vinaigrette, oraz Przegrzebki morskie z pękniętą sałatką pszenną, pieczoną czerwoną papryką tahini Vinaigrette i grillowanymi cytrynami.

Instrukcje

1
Umieścić sok pomarańczowy w średnim niereaktywnym rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż zgęstnieje i zmniejszy się do 3/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przełożyć do miski i lekko ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W blenderze umieścić zredukowany sok pomarańczowy, cebulę, czosnek, ocet, chipotle puree, miód, sól i pieprz i zmiksować na gładką masę. Przy uruchomionym silniku powoli dodawaj olej, aż do zemulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Chipotle Chile PureeChipotle Chile Puree
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
OcetOcet
CzosnekCzosnek
MiódMiód
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Napełnij duży rondel do połowy olejem i podgrzewaj, aż osiągnie 350 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia. Wyłożyć dużą płytę lub blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi, odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wymieszać mąkę i 1 1/2 szklanki wody w dużej misce i doprawić solą i pieprzem. Mieszanina powinna przypominać ciasto z krepy, jeśli jest zbyt grube; dodaj więcej wody kilka łyżek na raz, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Przyprawić kałamarnicę i zalać solą i pieprzem i pracować partiami, zanurzyć 1/3 kałamarnicy w cieście z mąki ryżowej i pozwolić, aby nadmiar kapał, a następnie pogłębiać w mączce kukurydzianej. Smażyć na złoty kolor i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
KałamarnicaKałamarnica
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
4
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu. Natychmiast doprawić solą. Powtórz z konchą, zanurzając w cieście, a następnie smażąc partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Zieleninę umieścić w misce i skropić około 1/4 szklanki winegretu pomarańczowo-chipotle i doprawić solą i pieprzem. Ułożyć zieleninę na półmisku i ułożyć na wierzchu pokrojoną paprykę wiśniową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
PaprykaPapryka
CzereśnieCzereśnie
ZieloniZieloni
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Umieść kalmary i konszę na obwodzie talerza, skrop wszystko winegretem i udekoruj listkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
KałamarnicaKałamarnica
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn