Chrupiąca Sałatka z kałamarnicy i pękniętej konchy z pomarańczowym Chipotle Vinaigrette
Chrupiąca Sałatka z kałamarnicy i pękniętej konchy z winegretem pomarańczowo-Chipotle może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1149 kalorii, 51g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Na 6,15 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oleju canolan, woda, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Z Pomarańczy I Endywii Z Klonowym Chipotle Vinaigrette, Sałatka z kopru włoskiego i rzymskiego z popękanym pieprzem Vinaigrette, oraz Przegrzebki morskie z pękniętą sałatką pszenną, pieczoną czerwoną papryką tahini Vinaigrette i grillowanymi cytrynami.
Instrukcje
1
Umieścić sok pomarańczowy w średnim niereaktywnym rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż zgęstnieje i zmniejszy się do 3/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Przełożyć do miski i lekko ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W blenderze umieścić zredukowany sok pomarańczowy, cebulę, czosnek, ocet, chipotle puree, miód, sól i pieprz i zmiksować na gładką masę. Przy uruchomionym silniku powoli dodawaj olej, aż do zemulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Chipotle Chile Puree
Sok Pomarańczowy
Ocet
Czosnek
Miód
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Napełnij duży rondel do połowy olejem i podgrzewaj, aż osiągnie 350 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia. Wyłożyć dużą płytę lub blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi, odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
2
Wymieszać mąkę i 1 1/2 szklanki wody w dużej misce i doprawić solą i pieprzem. Mieszanina powinna przypominać ciasto z krepy, jeśli jest zbyt grube; dodaj więcej wody kilka łyżek na raz, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mąka Uniwersalna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Przyprawić kałamarnicę i zalać solą i pieprzem i pracować partiami, zanurzyć 1/3 kałamarnicy w cieście z mąki ryżowej i pozwolić, aby nadmiar kapał, a następnie pogłębiać w mączce kukurydzianej. Smażyć na złoty kolor i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mąka Ryżowa
Mąka Kukurydziana
Kałamarnica
1 Suszony Pieprz Morita
4
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu. Natychmiast doprawić solą. Powtórz z konchą, zanurzając w cieście, a następnie smażąc partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
5
Zieleninę umieścić w misce i skropić około 1/4 szklanki winegretu pomarańczowo-chipotle i doprawić solą i pieprzem. Ułożyć zieleninę na półmisku i ułożyć na wierzchu pokrojoną paprykę wiśniową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Papryka
Czereśnie
Zieloni
Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Umieść kalmary i konszę na obwodzie talerza, skrop wszystko winegretem i udekoruj listkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół