Chrupiąca Krewetka Tempura
Chrupiąca krewetkowa Tempura może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 19g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.94 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz krewetki, białka jaj, woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tempura-glazurowane słodkie ziemniaki z chrupiącym Panko, Ebi (krewetka) tempura, oraz Tempura Z Krewetek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C).
Mąkę, skrobię kukurydzianą i sól ubić w dużej misce. Zrób depresję w środku mąki. Wymieszać z wodą i żółtkiem.
Wymieszać tylko do zwilżenia; ciasto będzie grudkowate. Wymieszać z białkami.
Jeden po drugim, zanurzyć krewetki w cieście do płaszcza. Nie uderzaj ogonami. Ostrożnie umieścić kilka krewetek na raz do gorącego oleju. Smażyć na złoty kolor, około 1 1/2 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.