Chrupiący okoń morski z grejpfrutem hollandaise
Jeśli masz w pobliżu 35 minut do spędzenia w kuchni, chrupiący okoń morski z grejpfrutem hollandaise może być ogromny bezglutenowe, pescatariańskie i דל פחמימות,zne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 433 kalorie, 32G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oleju, masła i zieleni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Podobne przepisy to Smażony okoń Czarnomorski z gorzką zielenią, koprem włoskim, grejpfrutem i sałatką z fety, Chrupiąca patelnia okonia morskiego z masłem pistacjowym, oraz Chrupiący okoń morski z miętową sałatką z kopru włoskiego i rzodkiewki.
Instrukcje
Ocet, ziarna pieprzu i nasiona kolendry (jeśli są używane) umieść na małej patelni z 1 łyżką wody. Gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 łyżeczki, a następnie zdjąć z ognia. Jeśli zmniejszy się zbytnio, dodaj odrobinę wody.
Podziel grejpfruta na segmenty i połóż segmenty na papierze kuchennym. Wyciśnij sok ze środka owocu.
Masło rozpuścić na małej patelni i ogrzać.
Żółtka umieścić w blenderze lub robocie kuchennym z dużą szczyptą soli. Odcedzić zredukowany ocet na wierzchu, a następnie wyrzucić pieprz i nasiona kolendry.
Dodaj 1 łyżeczkę soku grejpfrutowego, a następnie whizz przez kilka sekund.
Przy włączonym silniku blendera wlać około 1 łyżki masła i śmietany. Stopniowo dodawać resztę masła, pozwalając na pełną emulgację po każdym dodaniu, aby uzyskać gęsty, gładki SOS. Utrzymuj masło w cieple na płycie kuchennej pomiędzy wylewami.
Dodaj 1 łyżeczkę więcej soku grejpfrutowego, aby poluzować, a następnie doprawić. Wymieszać w podzielonym grejpfrucie i rozbić go trochę. Utrzymuj SOS ciepły podczas gotowania ryby.
Ukośnik, a potem doprawić okonia morskiego.
Rozgrzej nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu.
Rozgrzać olej, następnie smażyć filet lub dwa, od strony skórki w dół, przez 4-5 minut, lub aż miąższ zmieni kolor prawie przez całą drogę i skóra będzie chrupiąca. Odwróć rybę, gotuj przez 30 sekund, a następnie wyjmij na talerz i utrzymuj ciepło podczas smażenia pozostałych filetów.
Podawać z holenderskim sosem i gotowaną na parze zielenią.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.