Chrupiący Kurczak z pikantnym gruszkowym sosem żurawinowym

Chrupiący Kurczak z pikantnym gruszkowym sosem żurawinowym
Chrupiący Kurczak z pikantnym gruszkowym sosem żurawinowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 1475 kalorii, 68g białka, oraz 66 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka płatków pieprzu, udka kurczaka, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chrupiące kotlety z kurczaka z sosem Szalotowo-gruszkowym na zwiędłym szpinaku, Extra-chrupiący Pikantny smażony kurczak z sosem "Delta", oraz Azjatyckie Chrupiące Skrzydełka Z Kurczaka + Pikantny Słodki Sos Chili Przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W osobnych płytkich naczyniach przekładamy udka i udka z kurczaka, posypujemy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Drumettes Z KurczakaDrumettes Z Kurczaka
3
Dodaj 1/2 łyżeczka płatków czerwonej papryki i 2 gałązki rozmarynu do każdego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
4
Odcedzić gruszki i zapisać sok i gruszki. Rezerwy 2 łyżki soku do sosu sałatkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
5
Wlać pozostały sok z 1 puszki gruszek na każde naczynie i wrzucić do płaszcza równomiernie. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
6
Zrobić dressing, ubijając ze sobą zarezerwowane 2 łyżki soku gruszkowego, soku z limonki, oliwy z oliwek oraz soli i pieprzu do smaku. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Sok GruszkowySok Gruszkowy
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
7
Kiedy jesteś gotowy do smażenia kurczaka, podgrzać cal oleju rzepakowego na średnim ogniu w ciężkiej patelni do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Mąkę włożyć do płytkiego naczynia i dobrze doprawić cayenne, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
9
Wyjąć kurczaka z marynaty, zastrzegając marynatę. Kurczaka osuszyć i zalać mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
10
Niech spoczywają na talerzu, podczas gdy olej się nagrzewa. Kurczaka smażyć partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienki-Cienki-
11
Osuszyć je na papierowych ręcznikach i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
12
Podczas gotowania kurczaka, dodać marynatę do średniego garnka. Wybierz gałązki rozmarynu, dodaj szalotki i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż marynata zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Dodać gruszki i gotować, aż będą gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
14
Wlać mieszaninę do blendera, dodać galaretkę żurawinową i masło, a następnie ostrożnie puree, ponieważ jest gorące. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem. Mieszanina powinna być gęsta, ale wylewana. Jeśli jest zbyt cienki, włóż go z powrotem do patelni i zmniejsz trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Na talerz wlać trochę pikantnego sosu gruszkowego i ułożyć na nim udka kurczaka lub bębenki. Wrzucić rukolę z opatrunkiem i umieścić mały stos na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Drumettes Z KurczakaDrumettes Z Kurczaka
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn