Chrupiąca Maślanka Smażony Kurczak
Chrupiąca Maślanka smażony kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 609 kalorii, 38g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz cebulę w proszku, pieprz cayenne, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Chrupiąca Maślanka Smażony Kurczak, Chrupiąca Maślanka Smażony Kurczak, oraz Chrupiąca maślanka-kurczak smażony w ziołach dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć maślankę z solą, pieprz czarny i cayenne.
Dodać kurczaka i wymieszać do marynaty.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny lub przechowywać w lodówce na 4 godziny.
W dużej, zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę z cebulą w proszku, czosnkiem w proszku, solą, czarnym pieprzem i cayenne i wstrząśnij, aby połączyć.
Ustaw stojak na blasze do pieczenia. Pracując z jednym kawałkiem na raz, usuń kurczaka z maślanki namoczyć, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski. Pogłębiać kurczaka w mieszaninie mąki, naciskając tak, że przylega na całym.
Przenieś powlekanego kurczaka do stojaka i odstaw na 30 minut.
W głębokiej patelni, rozgrzać 1 cal oleju do 35
Ustaw kolejny stojak na blasze do pieczenia; linia z ręcznikami papierowymi. Kurczaka smażyć w partiach w temperaturze 315, obracając raz, aż uzyska złoty kolor i termometr błyskawicznie odczytany włożony w najgrubszą część każdego kawałka rejestruje 160, 15 do 18 minut.
Przełożyć kurczaka do wyłożonego papierem stojaka i odstawić na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Schloss Johannisberg Rotlack Riesling Kabinett Feinherb. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Schloss Johannisberg Rotlack Riesling Kabinett Feinherb]()
Schloss Johannisberg Rotlack Riesling Kabinett Feinherb
Jasny jasnożółty. Nos jest czysty z pięknymi ziołowymi nutami, trawą cytrynową,miechunką i nutą poziomek. Podniebienie jest świeże i soczyste z delikatną, kremową konsystencją, eleganckimi owocami i długim, mineralnym wykończeniem. Dobrze komponuje się z sałatkami, owocami morza i lekkimi daniami z kurczaka.