Christmas Lefse
Christmas Lefse może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 135 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ziemniaki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 43%. Podobne przepisy to Norweski Hardanger Lefse na Boże Narodzenie, Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, oraz Świąteczne ciasteczka: norweskie świąteczne ciasteczka, marchewka przyprawiona śliwką i czekolada pomarańcza.
Instrukcje
Umieść ziemniaki i sól w garnku i napełnij wystarczającą ilością wody, aby przykryć. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż ziemniaki mogą być łatwo Przekłute widelcem.
Odcedzić i przelać do dużej miski. Odmierz na maśle i śmietanie i zacieru, aż będzie całkowicie gładka. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Użyj rąk do kształtowania mieszanki ziemniaków na cztery równe dzienniki około 6 cali długości.
Pokrój każdą kłódkę na 4 lub 5 sztuk. Używając wystarczającej ilości mąki, aby ciasto nie przywierało, rozwałkuj każdą porcję tak cienko, jak to możliwe. Odwróć ciasto na często i dodać więcej mąki w razie potrzeby.
Dodanie zbyt dużej ilości mąki może sprawić, że lewe będzie trudne, więc bądź ostrożny.
Rozgrzać grill lub patelnię na średnim ogniu. Gotować pojedynczo, aż lewa strona będzie złotobrązowa z ciemniejszymi brązowymi pęcherzykami z każdej strony, przewracając raz. Użyj płaskiej lewostronnej Tokarki, jeśli ją masz. Ułóż gotowe lefse na talerzu lub tacy i przykryj ręcznikiem, aby nie wyschły. Gdy lewe są całkowicie chłodne, owinąć w folię, aby była wilgotna.