Chorizo Mac and Cheese
Przepis Chorizo Mac and Cheese może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 707 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. 3332 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, bułkę tartą, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak SER CHORIZO MAC N, Chorizo Mac and Cheese, oraz Chorizo Mac and Cheese.
Instrukcje
W misce wymieszać skrobię kukurydzianą z 2 serami i odstawić. Skrobia kukurydziana pomoże zapobiec zbyt ciągnącemu się sosowi serowemu.
Wrzucamy mleko do małego rondla i podgrzewamy aż będzie parne. Zachowaj ciepło podczas przygotowywania przepisu, nie pozwól gotować.
Makaron ugotować: włożyć 2 ćwiartki wody, osolonej z 1 łyżką soli, do dużego garnka i podgrzać do wrzenia. Gdy woda jest w pełni wrzenia, dodać makaron do garnka. Powrót do wrzenia, i gotować, odkryte, przez około 2 minuty mniej niż makaron określa Pakiet, tak, że jest al dente, gotowane, ale nadal twarde do kęsa.
Gotować chorizo i cebulę: podczas podgrzewania wody i gotowania makaronu, przygotować sos serowy chorizo.
Wyjmij chorizo z osłonki i włóż do rondla o średnim grubym dnie na średnim ogniu. Kiedy chorizo zaczyna skwierczeć, zmniejsz ciepło do średniego. Gotować chorizo, często mieszając, przez 2 minuty.
Dodać mieloną czerwoną cebulę i gotować mieszaninę, aż cebula zmięknie, o 3-4 protokół.
Makaron odsączyć, rozgrzać piekarnik: gdy makaron jest ugotowany, ale nadal nieco jędrny, odcedzić i odstawić. Rozgrzej piekarnik do 375°.
Dodać mąkę do garnka z chorizo i dobrze wymieszać. Wszystko się zlepi. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, stale mieszając i skrobając dno garnka, przez 2 minuty.
Dodać gorące mleko łyżkę na raz, stale mieszając. Po dodaniu całego mleka podgrzej mieszaninę do delikatnego Duszenia i gotuj przez 2 minuty.
Starty ser wymieszać z sosem mlecznym chorizo.
Dodać ugotowany makaron do sosu serowego chorizo. Wymieszać z sokiem z limonki.
Do małego naczynia żaroodpornego wlać makaron z serem. Upewnij się, że góra jest na poziomie. Wierzch obsypać bułką tartą, następnie posmarować masłem.
Piec, aż bułka tarta będzie złota, około 20 do 25 minut.
Jeśli chcesz, podawać z posiekanymi awokado, crema fresca i posiekaną świeżą kolendrą.