Chorizo i Frittata ziemniaczana
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać chorizo i ziemniaki Frittatan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 386 kalorii, 14g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki yukon gold, jajka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: Chorizo i ziemniaczana Frittata, Kapusta Chorizo i Frittata ze słodkich ziemniaków, oraz Chard & Chorizo Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. w 8-calowej patelni żaroodpornej, ciepła oliwa z oliwek na średnim ogniu.
Dodać ziemniaki w jednej warstwie i gotować, obracając raz, aż tylko miękkie i lekko rumiane, 10 protokół.
Ziemniaki przełożyć na talerz łyżką szczelinową.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki. oleju, rezerwując 2 łyżeczki. i dodać cebulę i chorizo na patelnię. Podnieść ogień do średniej-wysokiej i gotować, rozbijając chorizo drewnianą łyżką, aż cebula jest półprzezroczysta i chorizo jest gotowane przez, 5 protokół.
Przełożyć na talerz z ziemniakami.
Wlać reserved 2 łyżeczki. olej z powrotem do patelni i zawirować do herbu.
Jajka ubić z solą i pieprzem, aż dobrze się połączą. Wymieszać mieszaninę ziemniaków i wlać z powrotem na patelnię. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj, aż jajko zacznie się ustawiać, ale wierzch pozostaje miękki, około 8 minut.
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować, aż Góra frittata jest ustawiona, 5 do 8 minut dłużej.
Wyjąć z piekarnika i odstawić 5 minut, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi patelni poluzować.
Pokroić w plasterki i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.