Chorizo & fried egg wraps
Jeśli masz o 20 minut do spędzenia w kuchni, chorizo & fried egg wraps może być spektakularny bezmleczne przepis do wypróbowania. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 787 kalorii. Ten przepis służy 4. Mieszanka płaskich chlebów, rukola, kapary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 108 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako dość drogie śniadanie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest dobre. Spróbuj Kanapka z jajkiem smażonym z Chorizo i Poblano, Chorizo & kale hash z jajkiem sadzonym, oraz Jajko sadzone José Andrés z Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść chorizo na zimnej patelni na małym ogniu, a następnie stopniowo zwiększaj. Smażyć, aż ugotuje się i zacznie chrupać.
Wyjmij chorizo z patelni, pozostawiając wystarczająco dużo oleju, aby zapobiec sklejaniu się jaj. Rozbij jajka na patelni i smaż je tak, jak lubisz (prawie ustawione żółtko jest najlepsze, jeśli chcesz uniknąć kapania!).
Rozłóż trochę majonezu na każdym płaskim chlebie, dodaj garść rakiety i kilka kaparów z dwiema połówkami chorizo do każdego.
Umieść jajko na wierzchu, a następnie złóż koniec i dwie strony przed schowaniem.
Polecane wino: Wino Musujące
Wino musujące to świetny wybór do słonecznych jajek. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Laurent-Perrier La Cuvee Brut (3-litrowa butelka-Jeroboam) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 400 dolarów za butelkę.
![Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litry-Jeroboam)]()
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litry-Jeroboam)
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i już dzięki niemu Laurent-Perrier może wytworzyć "La Cuvée", szampana o wspaniałej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie leżakowania w naszych piwnicach.Jasny złoty kolor. Drobne pęcherzyki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutami świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością i delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne do apéritif. Jego cytrusowe i białe owoce nuty i niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.