Chocolate Walnut Bites
Need a bezglutenowe, bezmleczne i FODMAP friendly hor d ' oeuvre? Chocolate Walnut Bites może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Ten przepis służy 30 i kosztuje 51 centów za porcję. Jeśli masz sól, zmielony cynamon, mąkę owsianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj wegańska gorzka czekolada orzech bites, Kozi Ser Orzech Berry Bites, oraz Orzech Crusted Salmon Bites With Apricot Ginger Dipping Sauce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Płaszcz 2 blachy do pieczenia z natryskiem do gotowania, lub linii z pergaminem.
Wymieszać orzechy włoskie w robocie kuchennym 30 sekund, lub do zmielenia na drobny posiłek.
Dodaj olej rzepakowy i wymieszać 2 do 3 minut więcej, lub aż mieszanina ma konsystencję naturalnego masła orzechowego, skrobanie w dół boki robot od czasu do czasu.
W małym rondelku ubić brązowy cukier i ½ szklanki wody i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Wlać mieszankę brązowego cukru na zmielone masło orzechowe, dodać ekstrakt waniliowy i mieszać, aż nie pozostaną żadne grudki.
Mąkę owsianą, sodę oczyszczoną, sól i cynamon ubić w osobnej misce. Wymieszać mieszaninę mąki owsianej do mieszaniny orzecha włoskiego. Fajne 10 minut. Złóż owies, a następnie czekoladowe chipsy.
Kształt ciasta na ciastka 2-calowe kulki i umieścić 2 cale od siebie na przygotowanych blach do pieczenia. Spłaszczyć ciasteczka dnem szklanki zanurzonej w wodzie.
Piec od 8 do 10 minut, lub do momentu, gdy ciasteczka zaczną brązowieć, a szczyty wyglądają na suche. Ostudzić 3 minuty na blachach do pieczenia, a następnie przenieść do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia.