Chocolate Angel Food Cake II
Chocolate Angel Food Cake II to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 280 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki ciasto, krem z kamienia nazębnego, ekstrakt z wanilii, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Angel Food, Ciasto Czekoladowe Angel Food, oraz Ciasto Czekoladowe Angel Food dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Jeśli nie ma wyjmowanego DNA, ułóż 9-calową patelnię z pergaminem. Mąkę, kakao i 3/4 szklanki cukru przesiać. Odstawić. Odmierzyć 3 łyżki mieszanki mąki i wymieszać z utartą czekoladą.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego ustawionego na niskiej prędkości, ubić białka do spienienia. Zwiększyć szybkość miksera do średniej, wymieszać śmietanę z kamienia nazębnego i soli i nadal ubijać, aż białka utworzą miękkie szczyty. Stopniowo mieszaj w pozostałych 3/4 szklanki cukru i ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszać z wanilią i sokiem z cytryny.
Delikatnie złóż mieszankę mąki na ubite białka, następnie złóż startą czekoladę, mieszając, aż nie pozostaną żadne białe smugi.
Delikatnie zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię. Wygładź powierzchnię ciasta i lekko dotknij patelni, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec w środku nagrzanego piekarnika przez 60 minut lub do momentu, gdy powierzchnia zacznie się cofać po dotknięciu. Całkowicie ostudzić i w razie potrzeby posypać cukrem cukierniczym.