Chlebek herbaciany z wiśnią i morelą
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc wypróbuj Cherry Apricot Tea Bread. Jedna porcja zawiera 188 kalorii , 3 g białka i 4 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 36 osób i kosztuje 41 centów za porcję. Jest dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Mieszanka wiśni maraschino, jajek, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co jest raczej złym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Oatmeal, Apricot, Walnut Soda Bread , White Chocolate Apricot Bread i Cherry Chocolate Bread Pudding .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj morele z wodą; odstaw na 1 godzinę.
W dużej misce rozpuść drożdże w wodzie; odstaw na 5 minut.
Dodaj śmietanę, cukier, sól, masło, jajka i 2 szklanki mąki; ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby uzyskać miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Uderz ciasto; podziel na trzy części. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą trzecią część na prostokąt o wymiarach 15 cali x 6 cali.
Umieść każdy na natłuszczonej blasze do pieczenia. Nałóż łyżką jedną trzecią nadzienia wzdłuż środka każdego prostokąta. Na każdym długim boku wytnij paski o szerokości 1 cala na 2 cale w środku. Zaczynając od jednego końca, składaj naprzemiennie paski pod kątem w poprzek nadzienia. Zamknij koniec. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż prawie podwoi objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 15-20 minut lub do uzyskania złotego koloru. Przykryć folią, jeśli ciasto zrumieni się zbyt szybko. Ostudzić.
Wymieszaj cukier z mlekiem i polej nim chleb.
Jeśli chcesz, udekoruj wiśniami i morelami.