Chlebek Babuni ze słodkich ziemniaków
Chlebek ziemniaczany babci to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 695 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu. 189 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pekany, mieloną gałkę muszkatołową, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chleb cukinii babci # SundaySupper, Chleb Ze Słodkich Ziemniaków (Maszyna Do Chleba), oraz Pieczenie Chleba: Chleb Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Zawiń słodki ziemniak w folię aluminiową.
Słodkie ziemniaki piec w nagrzanym piekarniku, aż łatwo Przekłute widelcem, około 1 godziny. Odstawić do ostygnięcia.
W misce ubić biały cukier i olej rzepakowy.
Dodać jajka; dobrze wymieszać. Mąkę, cynamon i gałkę muszkatołową przesiać do mieszaniny cukru. Powoli wymieszać wodę z mieszaniną mąki i cukru, aż do włączenia.
Obrać słodkie ziemniaki; zacieru do ciasta. Złożyć w 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 320 stopni F (160 stopni C). Spryskaj patelnię bochenkową 9x5 cali sprayem do gotowania.
Do przygotowanego bochenka wlać ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek chleba wyjdzie czysta, około 1 godziny.
W małym rondlu na małym ogniu rozgrzać brązowy cukier i masło, aż cukier się rozpuści, około 5 minut.
Dodać 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan i wymieszać do połączenia.