Chlebek Babuni ze słodkich ziemniaków

Chlebek Babuni ze słodkich ziemniaków
Chlebek ziemniaczany babci to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 695 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu. 189 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pekany, mieloną gałkę muszkatołową, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chleb cukinii babci # SundaySupper, Chleb Ze Słodkich Ziemniaków (Maszyna Do Chleba), oraz Pieczenie Chleba: Chleb Ze Słodkich Ziemniaków.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Zawiń słodki ziemniak w folię aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Słodkie ziemniaki piec w nagrzanym piekarniku, aż łatwo Przekłute widelcem, około 1 godziny. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
W misce ubić biały cukier i olej rzepakowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać jajka; dobrze wymieszać. Mąkę, cynamon i gałkę muszkatołową przesiać do mieszaniny cukru. Powoli wymieszać wodę z mieszaniną mąki i cukru, aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Obrać słodkie ziemniaki; zacieru do ciasta. Złożyć w 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
6
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 320 stopni F (160 stopni C). Spryskaj patelnię bochenkową 9x5 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
7
Do przygotowanego bochenka wlać ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek chleba wyjdzie czysta, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
9
W małym rondlu na małym ogniu rozgrzać brązowy cukier i masło, aż cukier się rozpuści, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodać 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
11
Zdjąć z ognia.
12
Polać chlebem glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn