Chleb Żytni Ciemny

Chleb Żytni Ciemny
Ciemny chleb żytni może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 170 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Cookie Madness ma 13 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mąkę, mąkę żytnią i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Chleb Mandelowy Z Ciemnej Czekolady dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej miarki lub małej misce, połączyć drożdże i Ciepłej Wody. Lekko wymieszać i odstawić na około 5 minut lub aż zacznie bąbelkować (dowód). w misce miksera stojącego połącz mąkę, mąkę żytnią, brązowy cukier, kakao w proszku, sól i kminek i mieszaj do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Papier RyżowyPapier Ryżowy
RamięRamię
Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać sprawdzoną mieszaninę drożdży, olej, melasę i musztardę. Dobrze wymieszać, następnie dołączyć hak do ciasta i ugniatać przez około 5 minut. Ciasto będzie trochę ciężkie i może nie czuć się tak elastyczne, jak inne pieczywo.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Przenieś go do dużej miski do mieszania przetartej odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
4
Niech wzrosną na godzinę lub aż będzie około dwukrotnie w wielkości. Rozwal ciasto. Podziel go na dwie części i uformuj każdą z nich w mały bochenek w kształcie piłki nożnej. Ułóż około 6 cali od siebie (pozostaw wystarczająco dużo miejsca, aby mógł wzrosnąć) na dużej blasze do pieczenia. W razie potrzeby posmaruj trochę ubitym jajkiem i posyp więcej kminków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej przez około 40 minut.Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Piec w nagrzanym piekarniku przez 38 do 40 minut lub do momentu, gdy bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Ochłoń. Pokroić i podać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn