Chleb żurawinowy pomarańczowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na chleb. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 354 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka żurawiny, wody, orzechów włoskich i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak wielki spoonacular wynik 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chleb żurawinowy pomarańczowy z jasnopomarańczową polewą, Wilgotny Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Pomarańczową Glazurą, oraz Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Polewą Maślaną Pomarańczową.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię bochenkową 8 1 / 2x4 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
2
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę wymieszać w misce. Masło wymieszać z mieszaniną mąki, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i jajko; dobrze wymieszaj. Złóż żurawinę i orzechy włoskie. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
żurawina
Skórka Pomarańczowa
Orzechy Włoskie
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 60 do 75 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.