Chleb ze słodkich ziemniaków z siemieniem lnianym i miodem
Słodki chleb ziemniaczany z siemieniem lnianym i miodem może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, sól, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Naleśniki z miodu, pszenicy i siemienia lnianego {zdrowe}, Chleb Lniany Gruszkowo-Rabarbarowy, oraz Chleb Lniany Cukiniowo-Orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić siemię lniane w czystym młynku do kawy lub blenderze; przetwarzać do grubo zmielonego. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć siemię lniane, mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny. Ubić serek śmietankowy i kolejne 5 składników (serek śmietankowy przez białko jaja); wymieszać ze słodkimi ziemniakami.
Dodaj do mieszanki mąki, mieszając tylko do wilgotnego.
Łyżka ciasto do 8 x 4-calowy bochenek patelni pokryte sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 50 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić 10 minut w patelni na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Uwaga: aby zamrozić chleb na okres do 1 miesiąca, umieścić w szczelnym pojemniku lub owinąć w wytrzymałą folię lub folię. Rozmrażanie w temperaturze pokojowej.