Chleb z orzechami żurawinowymi II
Chleb z orzechami żurawinowymi II może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Maszyna Do Chleba Chleb Pełnoziarnisto-Żurawinowy, Podstawowy chleb z rodzynkami lub chleb żurawinowy, oraz Listwy mocujące daty i nakrętki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smarować i mąkę bochenek patelni.
W dużej misce połączyć mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier.
W 1-szklance (lub większej) miarki połączyć sok i skórkę z pomarańczy, masło i tyle wrzącej wody, aby osiągnąć 3/4 szklanki. Wymieszać z mieszanką mąki. Złożyć w jajku, orzechach włoskich i żurawinie.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka bochenka wyjdzie czysta. Schłodzić bochenek na patelni przez 5 minut przed wyjęciem do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Aby zrobić lukier połącz cukier cukierniczy, masło, sok pomarańczowy i mleko; w razie potrzeby dodaj więcej mleka, aby lukier był cienki i lekko ciekły.
Mżawka nad chlebem; pozostawić lukier ustawić przed krojeniem.