Chleb Z Orzechami Laskowymi
Chleb z orzechami laskowymi może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten przepis podaje 32 porcje i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 247 kalorii . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Udaj się do sklepu i kup mąkę, brązowy cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39% . Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Chleb Bananowy z Wirusem Czekoladowym , Chleb Bananowy w Maśle Orzechowym i Chleb Pszenny Po prostu Niesamowity Cinnamon Swirl .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać mleko, płatki ziemniaczane, tłuszcz, cukier, jajka, sól, mąkę pełnoziarnistą i 1 szklankę mąki pełnoziarnistej; ubijaj, aż będzie gładkie. Dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, aby uzyskać sztywne ciasto. Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny. Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół.
Każdą porcję rozwałkuj na placek o średnicy 14 cali. x 9 cali prostokąt.
Aby wypełnić, w małej misce ubij masło, brązowy cukier i żółtka na kremową masę.
Dodaj mleko i wanilię; Dobrze wymieszać. Wymieszaj orzechy laskowe.
Rozsmaruj ciasto tak, aby nie przekraczało 1/2 cala krawędzi.
Zwiń galaretkę, zaczynając od krótszego boku; uszczypnij szwy, aby je uszczelnić.
Umieścić szwem do dołu w dwóch natłuszczonych 9-calowych. x 5 cali patelnie do chleba. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 15 minut. Przykryj folią.
Piec 20-25 minut dłużej lub do złotego koloru.
Wyjmij z patelni na kratkę do ostygnięcia.