Chleb Z Nasion Pełnoziarnistych

Chleb Z Nasion Pełnoziarnistych
Chleb z nasion pełnoziarnistych jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 1824 kalorii, 53g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Mieszanka melasy, jajka, nasiona słonecznika i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to 100% Pełnoziarnisty Chleb Orzechowo-Nasienny, Chleb Z Nasion Pełnoziarnistych, oraz Chleb Pszenny Z Nasion Kopru Włoskiego.

Instrukcje

1
Wymieszać 1/2 szklanki wody i musu jabłkowego w małej misce. Rozpuścić drożdże w mieszaninie, odstawić do kremowej, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać mieszaninę drożdży do dużej miski z 3 1/2 szklanki ciepłej wody, miód, melasa, olej roślinny, sok z cytryny, i jajka; wymieszać, aby dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MelasaMelasa
MiódMiód
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W osobnej misce połączyć mąkę pszenną, nasiona lnu, nasiona słonecznika, pękniętą pszenicę i sól. Mieszaj mieszaninę mąki z mieszaniną drożdży, aż powstanie gładkie ciasto. Zagnieść na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładka i elastyczna, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Nasiona SłonecznikaNasiona Słonecznika
Pszenica PękniętaPszenica Pęknięta
Siemię LnianeSiemię Lniane
CiastoCiasto
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść w lekko naoliwionej misce i przykryj; pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się objętość, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Lekko posmaruj cztery patelnie bochenkowe 9x5 cali. Rozwałkować ciasto, uformować bochenki i ułożyć na patelniach. Pozostawić do wyrośnięcia w patelniach, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
6
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Piec 40 do 50 minut, lub aż bochenki dźwięk puste po wyjęciu z patelni i dotknął na dnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn