Chleb Z Farszem Pikantnym
Pikantny farsz chlebowy jest bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 287 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 42 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz aktywne drożdże, przyprawy do drobiu, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Pikantny farsz chlebowy z ziołami i kiełbasą, Pikantny Owocowy Farsz, oraz Pikantny Farsz Warzywny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać drożdże, ciepłą wodę, cukier, sól, jajka i olej roślinny razem w dużej misce. W innej misce, ubić razem mąkę, przyprawa do drobiu, pikantny, szałwia, koperek, czarny pieprz, i gałka muszkatołowa, aż dokładnie połączone. Ubij mieszaninę mąki na mokre składniki, około 1 szklanki na raz, aż ciasto będzie gładkie; dodać do 1 więcej szklanki mąki w razie potrzeby.
Obrócić ciasto na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać, aż ciasto będzie sprężyste, gładkie i elastyczne, około 8 minut. Uformuj ciasto w kulkę i umieść w naoliwionej misce. Obróć kulkę ciasta w misce, aby lekko naoliwić ciasto, a następnie przykryj miskę ściereczką i pozostaw ciasto do podwojenia wielkości, około 1 godziny.
Smar 2 patelnie bochenkowe 9x5 cali. Rozwałkuj ciasto, ugniataj kilka razy, aby usunąć kieszenie powietrzne, a następnie przeciąć ciasto na pół. Kształt każdej połowy w kłodę, szczypanie szwy zamknięte, a następnie umieścić w przygotowanym Bochenek Patelnie szew boki w dół. Lekko przykryć Patelnie szmatką i odstawić do podwojenia, 45 minut do 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Pieczemy chleb na złoty kolor, 25 do 30 minut; wyjąć z patelni i ostudzić na stojakach chłodzących z drutu.