Chleb Z Dyni Butternut
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać chleb dyni Butternut spróbować. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 48 i kosztuje 7 centów za porcję. Ten przepis od smaku domu ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, masło, piżmak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Chleb Z Dyni Butternut, Chleb Z Dyni Butternut, oraz Chleb Z Dyni Butternut dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać dynię, mleko, jajka, masło, cukier i sól; dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać 3-1 / 2 szklanki mąki; ubijać, aż będzie gładka.
Dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Rozwal ciasto. Uformować na trzy bochenki; umieścić w natłuszczonym 8-calowym. x 4-po. Patelnie bochenkowe. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć z patelni do ostygnięcia na stojakach z drutu.