Chleb Sezamowy
Chleb sezamowy to wegańskie przepis z 12 porcjami. Ten chleb ma 577 kalorii, 18g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz nasiona sezamu, mączka kukurydziana, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Pieczenie chleba: szybko i powoli Sezam biały chleb, Chleb Sezamowo-Anyżowy, oraz Sezamowy Chleb Francuski.
Instrukcje
Połączyć 2 szklanki wody, cukru, 2 łyżeczki soli i drożdży w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Odstawić na 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Dodać 5 1/2 szklanki mąki, około 1 szklanki na raz, do mieszaniny drożdży, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Podzielić ciasto na 2 równe porcje, kształtując każdą porcję w 12-calowy Bochenek.
Ułóż bochenki na blasze do pieczenia posypanej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej. Lekko umyć bochenki zimną wodą.
Posypać równomiernie 1/4 szklanki sezamu.
Umieść płytką patelnię wrzącej wody na dolnej półce zimnego piekarnika.
Umieść bochenki na środkowym stojaku piekarnika. Ustaw temperaturę piekarnika na 40
(Nie podgrzewać piekarnika.)
Piec przez 35 minut lub aż bochenki brzmieć puste po naciśnięciu. Schłodzić na stojaku z drutu.