Chleb Pull-Apart
Chleb Pull-Apart może być tylko chleb, którego szukasz. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cukier puder, ekstrakt z klonu, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lemony Pull-Apart chleb wykonany Prosto Z Maszyny do chleba i patelni Bundt, Chleb z dyni-chleb na słodko i słono, oraz Chleb Pull-Apart.
Instrukcje
Ciasto aby ciasto, połączyć mleko, olej rzepakowy i 1/2 szklanki cukru w dużym rondlu.
Podgrzać do bardzo gorącego, ale nie wrzenia. Wyłączyć ciepło i pozostawić do ostygnięcia do ogrzania (wcale nie gorące.)
Posypać drożdże i dodać 4 szklanki mąki. Wymieszać, aby połączyć, a następnie umieścić pokrywkę na garnku i pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po 1 godzinie wymieszać dodatkowo 1/2 szklanki mąki, wraz z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą. Jeśli ciasto jest zbyt lepkie, wymieszaj z kolejną 1/2 szklanki mąki.
Umieść ciasto w lodówce na co najmniej 1 godzinę, aby ułatwić pracę.
Ciasto rozwałkować na obsypaną mąką powierzchnię.
Skropić roztopionym masłem i posmarować tak, aby pokryło całe ciasto.
Cukier wymieszać z cynamonem i posypać nim całą powierzchnię ciasta. (Ciasto powinno wyglądać bardzo przykryte.)
Ciasto pokroić na 6-8 pasków, następnie wszystkie paski ułożyć w jeden stos.
Pokrój stos pasków na 6 plastrów.
Ułóż stosy bokiem na maślanej patelni do chleba. Nie wciskaj plastrów na patelnię. (Możesz mieć kilka resztek.) Przykryć ręcznikiem do naczyń i pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Umieść patelnię w piekarniku i piecz przez 30 minut, sprawdzając w 20 minut, aby upewnić się, że nie jest zbyt brązowy na wierzchu. Ważne jest, aby piec chleb wystarczająco długo, aby upewnić się, że środek nie będzie zbyt ciasto, bo jeśli jest to nie będzie się łatwo rozerwać. Jeśli wierzch wygląda na zbyt brązowy, przykryj go lekko folią aluminiową do końca czasu pieczenia. POWTÓRZ: WAŻNE JEST, ABY PIEC CHLEB WYSTARCZAJĄCO DŁUGO, ABY ŚRODEK NIE BYŁ JUŻ CIASTO.
Wyjmij patelnię z piekarnika po zakończeniu. Poprowadź nóż wzdłuż krawędzi i wyjmij chleb z patelni.
Wymieszać składniki lukru i skropić wierzchem, pozwalając na zatopienie się w szczelinach.
Podawać w ciepłej lub pokojowej temperaturze!(Uwaga: Możesz również zrobić wersję żurawinowo-pomarańczową z pomarańczową marmoladą, brązowym cukrem i suszoną żurawiną!)