Chleb piknikowy z szynką i serem
Szynka i ser piknik chleb może być tylko przystawka szukasz. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 299 kalorii, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mąkę, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Spróbuj Suwaki z szynką i serem hawajskim, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Zapiekanka z szynką i serem brązowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce do mieszania rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
W dużej misce, połączyć mieszaninę drożdży z mąką, jajko, masło, cukier i sól; dobrze wymieszać. Gdy ciasto się połączy, odwróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie, około 8 minut.
Lekko naoliwić Duże mieszanie, umieścić ciasto w misce, a następnie obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Połącz szynkę, ser, pimento i oliwę w średniej misce do mieszania; odstawić.
Opróżnij ciasto i odwróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Zwinąć lub wkleić ciasto w prostokąt o wymiarach 10x14 cali. Wykonaj równoległe cięcia o szerokości 3/4 cala i długości 2 cali na dwóch długich krawędziach prostokąta. Równomiernie rozprowadzić mieszaninę wypełniającą na środku prostokąta. Złóż krótkie końce prostokąta nad wypełnieniem. Zaczynając od jednego z tych końców, naprzemiennie rozciągaj paski z dwóch stron w poprzek wypełnienia, tak aby paski zachodziły na siebie po przekątnej.
Przenieść bochenek do lekko nasmarowanej blachy do pieczenia, przykryć wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, o 40 protokół.
Piec w temperaturze 400 stopni F (200 stopni C) przez 20 do 30 minut, lub do złotego koloru.