Chleb Owsiano-Melasowy

Chleb Owsiano-Melasowy
Płatki owsiane - Melasa chleb może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury chleba. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 130 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej roślinny, mąkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Spróbuj Chleb Z Melasą Owsianą, Chleb Z Melasą Owsianą, oraz chleb z melasą owsianą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj melasę; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Połącz 1 szklankę mąki, owsa, oleju i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny drożdży, mieszając, tworząc miękkie ciasto. Stopniowo dodawać pozostałą mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
5
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 35 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wybijamy ciasto; układamy na lekko posypanej mąką powierzchni. Zagnieść około 10 razy; zwiń w prostokąt o wymiarach 12 x 7 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
RolkaRolka
8
Zwiń prostokąt mocno, zaczynając od krótkiego boku, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
9
Umieść rolkę, szew w dół, na patelni bochenkowej o wymiarach 8 x 4 cale pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć; odstawić na 35 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
10
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Odkryj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
12
Piec w 375 przez 35 minut lub aż bochenek jest rumiane i brzmi puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn