Chleb na zakwasie III

Chleb na zakwasie III
Chleb na zakwasie III wymaga ok. 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 24. Jeśli masz aktywne drożdże, margarynę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Wyznanie # 52: zakwas to mój najtwardszy rywal... chleb rzemieślniczy z przystawką do zakwasu, Chleb żytni na zakwasie i zakwasie, oraz Łatwy Chleb Na Zakwasie-Vermont Bread dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki wymieszać w maszynie do chleba za pomocą cyklu ręcznego. To zwykle dwa cykle mieszania około 15 do 20 minut z cyklem wzrostu między nimi około godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do ChlebaMaszyna Do Chleba
2
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Uformować ciasto w jeden okrągły bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Umieść bochenek na kamieniu do pieczenia lub blasze do pieczenia, która została lekko naoliwiona i posypana mąką kukurydzianą. Przykryć bochenek i odstawić w ciepłe miejsce, aż prawie dwukrotnie w wielkości, o 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 do 30 minut, aż złoty kolor i bochenek brzmi pusto po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia2
Magazyn