Chleb Muenster
Chleb Muenster to chleb, który służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 15g tłuszczu i w sumie 270 kalorii. Za 68 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 63 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga aktywnych drożdży, mąki, ciepłego mleka i jajka oraz żółtka. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżką wynik 37%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy obejmują Mushroom Muenster Chicken, Muenster Mac and Cheese, oraz Muenster Mushroom Chicken.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w mleku.
Dodaj masło, cukier, sól i 2 szklanki mąki; ubijaj do uzyskania gładkości. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
W dużej misce ubij jajko i żółtko; dodać ser. Przebij ciasto; zwiń w 16 cali. koło.
Umieść w natłuszczonym 9-calowym. okrągła blacha do pieczenia, pozwalając, aby ciasto układało się na krawędziach. Przełóż masę serową na środek ciasta. Zbierz ciasto nad nadzieniem W 1-1/2-in. plisy. Delikatnie ściśnij zakładki u góry i przekręć, aby zrobić górny węzeł. Pozostawić do wyrośnięcia 10-15 minut.
Posmaruj Bochenek białkiem jajka.
Piec w temperaturze 375° przez 40-45 minut. Ostudzić na ruszcie przez 20 minut.