Chleb Miodowy Rozrywany
Przepis na Chleb Miodowy można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut. Za 52 centy za porcję otrzymasz chleb na 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 297 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, ciepłą wodę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 26%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Chleb cytrynowy prosty w maszynie do pieczenia chleba i blasze do pieczenia chleba, Chleb cytrynowy prosty w maszynie do chleba i blasze do pieczenia oraz Cebula kwitnąca Chleb Czosnkowy (Chleb Rozrywany).
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać mleko, tłuszcz, cukier, sól, jajka i 2 szklanki mąki. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dodajemy tyle pozostałej mąki, aby powstało sztywne ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół.
Rozwałkuj każdy na 16-calowy placek. x 12 cali prostokąt. posmaruj masłem.
Połącz pozostałe składniki nadzienia; rozsmarować na cieście tak, aby nie przekraczać 1/2 cala krawędzi.
Zwiń je w formie galaretki, zaczynając od dłuższego boku. Ściśnij szew, aby uszczelnić.
Każdą pokroić na 16 plasterków.
Umieścić, przecięciem w dół, w natłuszczonej jednoczęściowej formie o średnicy 10 cali. miska rurowa. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do złotego koloru. Studzimy na patelni przez 10 minut, a następnie przekładamy na talerz. W małym rondlu połącz składniki glazury; podgrzewać, aż cukier się rozpuści.