Chleb Maślany Bąbelkowy
Maślany chleb Bąbelkowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 238 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, ciepłą wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Caramel Monkey Bread (AKA Bubble Bread), Chleb Bąbelkowy, oraz Ziołowy Chleb Bąbelkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj cukier, skrócenie, jajko, sól i 1 szklankę mąki. Beat until smooth. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Rozwal ciasto. Skręć na lekko posypanej mąką powierzchni; kształt W 1-1 / 2-in. jaja. Kulki zanurzamy w maśle i układamy równomiernie w natłuszczonym 9-calowym Rura karbowana patelnia.
Skropić pozostałym masłem. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, o 45 protokół.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do złotego koloru. Schłodzić przez 5 minut przed odwróceniem na talerz.