Chleb Małpi (Pluckets)
Chleb małpy (Pluckets) może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, ciepłą wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grands Monkey Bread / Easy Monkey Bread {Idealny Na Wakacyjne Poranki!}, Caramel Monkey Bread (AKA Bubble Bread), oraz Chleb Małpi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko w małym rondlu na średnim ogniu, aż para wzrośnie z powierzchni i utworzą się małe pęcherzyki wokół krawędzi patelni.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać 1/2 szklanki cukru i mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia, aż mleko poczuje ciepło w dotyku i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 105 ° F do 115 ° F, około 20 minut.W międzyczasie umieść ciepłą wodę w małej misce, dodaj drożdże i pozostałą 1/2 łyżeczki cukru i wymieszaj, aby połączyć.
Odstawić do bardzo Spieniony i bąbelkowy, o 10 protokół.
Umieść 3 szklanki mąki i soli w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i wymieszaj na niskim, aby połączyć.
Dodać całe jajko, żółtko, masło, schłodzoną mieszaninę mleka z cukrem i mieszaninę drożdży i wymieszać na niskim poziomie, aż powstanie mokre, spójne ciasto, około 1 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką.
Wymieszaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne i utworzy pojedynczą masę na łopatce, około 5 minut. Wyłącz mikser, zeskrobaj boki miski i łopatki za pomocą szpatułki i wyjmij wiosło.Dopasuj hak do ciasta na mikserze i dodaj pozostałą 1/2 szklanki mąki.
Wymieszać na niskiej prędkości, aż mąka jest po prostu włączone, o 1 minutę. Zwiększ prędkość do średniej i mieszaj, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i nie będzie już lepkie w dotyku, około 3 do 4 minut. W międzyczasie zalej dużą miskę olejem roślinnym lub sprayem do gotowania i odstaw na bok.Uformuj ciasto w kulkę, umieść je w przygotowanej misce i obróć, aby pokryć je olejem lub sprayem. Przykryj miskę szczelnie folią i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż do potrojenia objętości, około 1 1/2 do 2 godzin.Wbij ciasto w dół, uformuj je w kulkę i przywróć do naoliwionej miski. Przykryj szczelnie folią, zwróć ją do ciepłego miejsca i pozwól jej wzrosnąć, aż nieco ponad dwukrotnie, około 1 godziny. (Jeśli ciasto nie piecze się do następnego dnia, umieść je w lodówce i pozostaw na noc.) W celu złożenia: jeśli ciasto wzrosło przez noc w lodówce, pozostaw je w misce w temperaturze pokojowej na 30 minut przed rozwałkowaniem.
Umieść ciasto na powierzchni roboczej i wklep go w 8-calowy kwadrat. Użyj dużego noża, aby podzielić ciasto na 64 (1-calowe) kwadraty, a następnie pokrój ciasto wzdłuż linii nacięć na kawałki.
Tocz każdy kawałek między dłońmi w szorstką kulkę i przywróć ją do powierzchni roboczej.
Roztopione masło umieścić w płytkim naczyniu. Obficie płaszcz patelnię 12-cup Bundt z częścią roztopionego masła; odstawić patelnię na bok.
W drugim płytkim naczyniu wymieszać cukier, cynamon i gałkę muszkatołową.Pracując z 6 kulkami ciasta na raz, zwiń je w maśle, aby pokryć. Następnie wrzuć je do mieszaniny cukru i zwinąć, aby pokryć.
Na przygotowaną patelnię umieść posłodzone kulki ciasta, układając je na dowolnych przestrzeniach. (Nie martw się, że jesteś zbyt precyzyjny.) Kiedy skończysz, powinieneś mieć około 3 warstwy ciasta, a patelnia powinna być około połowy pełna.
Pozostałą masę skropić masłem, a pozostałą masę cukrową posypać chlebem.Przykryj patelnię luźno folią i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż patelnia będzie pełna około dwóch trzecich, około 1 1/2 do 2 godzin.
Rozgrzać piekarnik do 177° i zorganizować stojak w dolnej trzeciej.
Piec, aż chleb jest rumiane i Drewniany szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty, o 35 do 40 protokół.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia przez 5 minut (jeśli pozostawisz chleb dłużej ostygł, cukier zestali się i przyklei się do patelni).
Umieść duży talerz na patelni Bundt, aby całkowicie go przykryć, a następnie odwróć patelnię, aby uwolnić chleb. Ostrożnie wyjmij patelnię i podawaj chleb na ciepło lub w temperaturze pokojowej.