Chleb Limpa
Chleb Limpa wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 10g białka, oraz 6G tłuszczu. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, kminku, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Spróbuj Szwedzki Chleb Limpa (Żytni) , Szwedzki Chleb Limpa, oraz Chleb Owsiany (Maszyna Do Chleba/Wypiekacz Do Chleba) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz nasiona kopru włoskiego, nasiona kminku, nasiona kminku, pękniętą pszenicę, masło lub margarynę, melasę lub słód jęczmienny i skórkę pomarańczową w 1 1/3 szklanki wrzącej wody. Moczyć przez 1 godzinę. (To wstępnie moczy pękniętą pszenicę i wstępnie uwalnia inne smaki.)
Dodać mieszaninę nasion wraz z sodą oczyszczoną, mąką pełnoziarnistą lub żytnią, mąką chlebową o wysokiej zawartości glutenu, suchymi drożdżami, glutenem i maślanką w proszku do miski Maszyny do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz cykl dla białego chleba i ustawienie lekkiej skorupy. Zaczynaj.