Chleb kukurydziany Tex-Mex
Tex-Mex Corn Bread zajmuje około 55 minut od początku do końca. Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 330 kalorii , 14 g białka i 14 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób. Jeśli masz proszek do pieczenia, 4 papryczki jalapeno, mąkę samorosnącą i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoovo . Jest on dostarczany przez Taste of Home. To bardzo niedrogi przepis dla fanów kuchni południowej. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 50% . Ta ocena jest dobra. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Tex-Mex Burger , Tex-Mex Tilapia Bowl i Tex-Mex Polenta Rounds with Chunky Guacamole .
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól; odstaw. W innej misce wymieszaj jajko, kukurydzę, cebulę, paprykę, maślankę i 1-3/4 szklanki sera. Wymieszaj mieszankę kukurydzianą z mieszanką mąki.
Wlać do natłuszczonej, 10-calowej, żaroodpornej patelni.
Piecz w temperaturze 350° przez około 40-50 minut lub do momentu, aż chleb będzie gotowy. Posyp resztą sera i wyjmij z piekarnika.