Chleb Kukurydziany Focaccia
Chleb kukurydziany focaccia może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, drożdże szybkiego wzrostu, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cheddar Cornbread Focaccia, Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, oraz Bezglutenowe wegańskie bułki kukurydziane i babeczki kukurydziane (100% pełnoziarniste) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć drożdże szybkiego wzrostu, ciepłej wody i cukru w małej misce, i odstawić 5 minut lub aż mieszanina pęcherzyków.
W dużej misce wymieszać 2 szklanki mąki i 3 składniki; wymieszać mieszaninę drożdży i 2 łyżki. olej do dobrze wymieszanego (ciasto będzie lepkie). Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać do uzyskania gładkości i sprężystości (około 3 do 5 minut).
Umieścić w dobrze nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu. Przykryć folią i odstawić na 15 minut.
Posypać mąkę kukurydzianą na blasze do pieczenia.
Ułożyć ciasto na blasze do pieczenia i rozwałkować na 12-calowy kwadrat, posypać mąką w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu (około 1 łyżki.). Przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut.
Ciasto posmarować octem balsamicznym. Delikatnie wcisnąć koniec drewnianej łyżki w wierzch ciasta, tworząc wgłębienia. Top z pomidorami i serem.
Mżawka z pozostałą 1 łyżką. olej.
Piec w 400 przez 20 minut lub aż złoty i ser topi. Ostudzić 5 minut i pokroić w kwadraty.