Chleb Kukurydziany
Chleb kukurydziany jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Ten chleb ma 246 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ciepłego mleka, jaj, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Chleb Ciasto Marchewkowe Yeasted, Chleb Bananowy Yeasted Wafle, oraz Yeasted Wafle.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki i masy do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, masę, cukier, sól i drożdże połączyć w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać mleko, masło i 2 jajka; wymieszać drewnianą łyżką 1 minutę lub aż będzie gładka.
Rozłóż ciasto na 13 x 9-calową patelnię do pieczenia pokrytą sprayem do gotowania. Przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Piec w 375 przez 25 minut lub do momentu, gdy chleb będzie jasnobrązowy i sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko w środku. Schłodzić na patelni przez 5 minut przed podaniem.